Saturday, April 4, 2015

Easy Bean Patties

Views:
Today I am sharing a very simple bean patty recipe. You don't need much time or any difficult-to-find ingredients to cook these. As usual these ones are packed with plant protein and greens! Enjoy! 
Сегодня я делюсь с Вами очень простым рецептом Фасолевых Котлет. Вам  понадобится совсем немного времени для их приготовления и плюс этого рецепта в том, что все ингредиенты легкодоступны. Ну и конечно же эти котлеты содержат огромное количество растительного белка и зелени. Приятного аппетита!
Ingredients:
  • 2 cups cooked beans (about 2 15-ounce cans), drained & rinsed
  • 1¼ teaspoons garlic powder
  • 1 teaspoon chili powder
  • 1 teaspoon cumin
  • ½ teaspoon ground paprika
  • ½ teaspoon salt
  • 2 teaspoons finely chopped parsley
  • Pinch of turmeric (optional)
  • ½ cup bread crumbs
  • ½ cup red onion, finely chopped
Instructions:
  1. In a large mixing bowl, mash 1½ cups of the beans. Add remaining ½ cup of beans.
  2. In a small bowl, mix together the garlic powder, chili powder, cumin, paprika, salt, cilantro, and turmeric (if using).
  3. Pour the spices over the bean mixture.
  4. Add all of the remaining ingredients, and mix well with your hands.
  5. Form into four or five large patties.
  6. Preheat the frying pan and pour in some oil. Fry the patties.
  7. Once browned and starting to crisp on the bottom side, flip and do the same on the other.

Nutritional value: 115.63 calories
protein: 6.16 g, fat: 0.59 g, carbohydrates:  21.48 g
Ингредиенты:
  • 2 чашки вареной фасоли
  • 1¼ ч.л. сушеного чеснока
  • 1 ч.л. чили
  • 1 ч.л. тмина
  • ½ ч.л. молотой паприки
  • ½ ч.л. соли
  • 2 ч.л. петрушки
  • щепотка куркумы
  • ½ чашки панировочных сухарей
  • ½ чашки красного лука, мелко нарезать
Способ приготовления:
  1. В большой миске растолочь половину фасоли. Добавьте вторую половину и перемешайте.
  2. В отдельной маленькой миске смешайте чеснок, чили, тмин, паприку. соль, петрушку и куркуму.
  3. Смешайте фасоль со специями.
  4. Добавьте оставшиеся ингреденты и хорошо перемешайте руками.
  5. Сформируйте небольшие котлетки.
  6. Разогрейте сковороду с подсолнечным маслом и обжарьте котлетки с двух сторон до золотистой корочки.

Энергетическая ценность: 115.63 ккал
белки: 6.16 g, жиры: 0.59 g, углеводы:  21.48 g

1 comment :