Tuesday, August 4, 2015

Lentil Mushroom Pie

Views:
In the beginning, I thought that the pie was so simple, that I was even ashamed to post the recipe on the blog, but since you, guys asked for it I started working on the post itself (when the pie was long gone). First, I wanted to create a “Veganism for Dummies” section to somehow justify the simplicity of meals I post these days, but when I started describing the process I realized that this one was only easy because I had a puff pastry in my freezer made by my mom when she was here. So I called her and asked how exactly this thing can be made and it turns out there might have been a science on puff pastry, some sort of puff pastrianism as the process of making vegan puff pastry is complicated and time consuming. My advice is whenever you feel like doing puff pastry, make a lot of it and store it in the freezer. So let’s go!
 

Lentil Mushroom Pie

INGREDIENTS:
for puff pastry:

2 cups flour
1/2 tsp salt
250g cold margarine or vegetable shortening

1/2 cup ice cold water
For lentils-mushroom layer:
150 g cooked lentils
150 g mushrooms
1 onion
1 tbsp sunflower oil

INSTRUCTIONS:


1. Whisk together flour and salt.
2. Cut the margarine into 1 cm cubes.

3. Sprinkle the mixture with ice cold water and mix with a wooden spoon.  When you can't incorporate any more flour in, use your hands to gather a dough ball.  
4. Flour surface where you will work on your dough and the top of the dough itself. Roll into a rectangle.  

5. Fold the top down to the middle, and the bottom to the middle.  Fold in half.  Then square it up.
6. Rotate dough 90 degrees and repeat the previous step.
7. Wrap dough in plastic wrap and refrigerate for at least 4 hours before using.

And finally the super simple part!

8. Preheat the sunflower oil in a sauce pan. Preheat the oven for 230 C.
9. Cut the onion and mushrooms and cook in a saucepan about 10 minutes.
10. In a blender mix together lentils and mushroom onion mixture.
11. Line a baking sheet with parchment and cover it with pastry.
12. Then pour the lentil-onion-mushroom pate.
13. Bake for 40 minutes.
14. Decorate with fresh parsley.

ПИРОГ С ГРИБАМИ И ЧЕЧЕВИЦЕЙ

Ингредиенты:
Слоеное тесто:

2 чашки муки
1/2 ч л соли
250g холодного маргарина

1/2 чашки ледяной воды
Для начинки:
150 г готовой чечевицы, вареной или косервированной
150 г грибов
1 луковица
1 столовая ложка подсолнечного масла

Способ приготовления:


1. Смешайте муку и соль.
2. Нарежьте маргарин кубиками.

3. Сбрызните смесь из маргарина и муки ледяной водой и перемешайте деревянной ложкой.  Когда мука перестанет размешиваться, разомните тесто руками и сформируйте один большой шар.
4. Присыпьте рабочую поверхность мукой и раскатайте прямоугольник из.  
5. Подверните верх прямоугольника к центру и затем подверните так же низ к центру. Сформируйте квадрат и слегка раскатайте его скалкой.
6. Поверните тесто на 90 градусов и повторите предыдущее действие 5.
7. Заверните тесто в пленку и отправьте в холодильник на 4 часа.

8. Разогрейте подсолнечное масло в сковороде. Разогрейте духовку до 230 C.
9. Нарежьте лук и грибы и обжарьте на сковороде в течении 10 минут.
10. В блендере измельчите до однородной массы грибы и чечевицу.
11. Застелите форму для выпечки пергаментов и выложите тесто.
12. Выложите начинку поверх теста и подверните края.
13. Выпекайте примерно 40 минут, пока тесто не подрумянится.

14. Украсьте петрушкой.

No comments :

Post a Comment