Saturday, November 29, 2014

Another Simple Cashew Cake with Berries and Bananas

Views:

Today I am sharing another cashew cake recipe. Yes, we will have plenty of these here, but no worries each of them is unique. For this specific cashew cake I had to combine two recipes: 1) I have replaced the usual nut crust with a chocolate cake base just to cut the amount of nuts I consume, 'cause I have been really eating a lot of them lately 2) for that same reason I had to add bananas to the cake mixture.

А вот и очередной кешью-кейк, их здесь будет много, но все они немного отличаются друг от друга. Для этого чизкейка я скомбинировала два рецепта: 1. я не приготовила классическую полезную основу из орехов, а испекла тонкий шоколадный корж, потому что уж слишком много орехов в последнее время в моем рационе 2. по этой же причине я добавила в состав кешью-кейка бананы.

CASHEW CAKE with BERRIES AND BANANAS





Ingredients for the base:

1/2 cup almond milk
1/2 tsp apple cider vinegar
1/4 cup sugar
1/6 cup vegetable oil
1 tsp vanilla
1/2 cup flour
1/6 cup cocoa
1/2 tsp baking soda
1/4 tsp baking powder
1/8 tsp salt

Directions:

  1. Preheat the oven to 175 C and prepare a spring form for your cashewcake.
  2. In a small bowl, whisk together the milk and the apple cider vinegar and set aside.
  3. In a large bowl mix all the dry ingredients except sugar.
  4. In a second large bowl, whisk together the sugar, oil, and vanilla.
  5. Add the milk to the wet ingredients and beat until foamy.
  6. Add the dry ingredients to the wet, and mix until smooth.
  7. Bake for 18 - 20 minutes.
  8. Let cool completely.
Ingredients for the cashew cake:

1 cup cashews

2 Tbsp coconut oil (melted)
3/4 cup black currant
2 Tbsp maple syrup

2 bananas (very ripe)
vanilla

Directions:


1. Soak cashews overnight.

2. Drain and rinse the cashews.
3. Blend cashews, bananas, coconut oil, maple syrup and vanilla until smooth.
4. Add the currant and blend again. You can blend it until smooth, or just a little bit to combine. I have blended until smooth to get this nice color.
5. Pour the cashew mixture over the chocolate base and put it into a freezer for 4 hours.



Serving size: 100 g
Nutritional value: 314,08 calories
Protein: 7,69 g, fat: 20,09 g, carbohydrates: 25,98 g

КЕШЬЮ-КЕЙК С ЯГОДАМИ И БАНАНАМИ

Ингредиенты:

для основы:

1/2 чашка миндального молока
1/2 ч.л. яблочного уксуса
1/4 чашки сахара
1/6 чашки растительного масла
1 ч.л. ванили
1/2 чашка муки
1/6 чашка какао
1/2 ч.л. соды
1/4 ч.л. разрыхлителя
1/8 ч.л. соли


Способ приготовления:
  1. Разогрейте духовку до 175 C и подготовьте разъемную форму.
  2. В маленькой миске смешайте молоко и яблочный уксус.
  3. В большой миске смешайте все сухие ингредиенты кроме сахара. 
  4. В отдельной миске смешайте сахар, растительное масло, и ваниль. 
  5. Добавьте молоко к жидким ингредиентам и взбейте электрическим миксером. 
  6. Смешайте сухие и жидкие ингредиенты.
  7. Выпекайте 18 - 20 минут.
  8. Дайте основе полностью остыть.

для кешью-кейка:

Ингредиенты:

1 чашка кешью, замочить на ночь

2 ст.л. кокосового масла
3/4 чашки смородины
2 ст.л. кленового сиропа
2 бананаваниль

Способ приготовления:

1. Замочите кешью в чистой воде на ночь.

2. Слейте воду и промойте кешью. 
3. В блендере измельчите до однородной массы кешью, бананы, растопленое кокосовое масло, кленовый сироп и ваниль.
4. Добавьте ягоды и измельчите.
5. Вылейте массу на основу и отправьте в морозилку на 4 часа.

Энергетическая ценность: 314,08 ккал
Белки: 7,69 g, жиры: 20,09 g, углеводы: 25,98 g

No comments :

Post a Comment