Saturday, December 13, 2014

Protein Bomb Anti-Burgers

Views:

Today is my first day at home and I have been lazy half of the day. I woke up with a burning desire to make some tasty veggie burgers, but then I had a change of heart and decided to cut the calories as well as multiply the "healthiness" of the meal. That's how this AntiBurger recipe was born. I have named them AntiBurgers, because unlike normal ones they have uncooked patty, and the one I used is simply a pate which forms a patty-like substance on our bun. Today I am sharing my lentil mushroom pate recipe for the "Protein Bomb" Antiburgers.


Сегодня первый день дома и я проспала полдня. Мне очень хотелось приготовить вкусные веганские бургеры с чечевицей и грибами, но в последний момент я решила сократить оличество ккал и увеличить полезность блюда - так и родился рецепт этих антибургеров. Я назвала их антибургерами, потому что в отличии от обычного бургера в нем нет жареной или же печеной котлеты - я просто сформировала ее из паштета, рецептом которого я поделюсь.

"PROTEIN BOMB" ANTIBURGERS

for the pate:

Ingredients:

1 cup lentils
1 cup mushrooms
1/2 onion
1 Tbsp olive oil
salt
pepper
1/4 cup walnuts

Directions:

1. Cook the lentils beforehand and let cool.
2. Preheat the olive oil in a frying pan. Cut the onions and cook it. Add in the mushrooms. Add salt and pepper. 
3. In a blender mix together the lentils, cooked mushrooms and walnuts until smooth.

Our pate is ready.

Now toast some buns. Form the patty from the pate. Add some pickles and parsley and serve.

I also made some burgers with humus, tomato and avo.

Try making these antiburgers - you will save some time and cut the calories, and it wouldn't hurt the taste. Trust me!

Nutritional Value: 214,71 calories (pate only)
Protein: 12,77 g, fat9,85 g, carbohydrate: 19,1 g

АНТИБУРГЕРЫ ПРОТЕИНОВАЯ БОМБА

для паштета:

Ингредиенты:

1 чашка чечевицы
1 чашка грибов 
1/2 луковицы
1 столовая ложка оливкового масла
соль
перец
1/4 чашки грецких орехов

Способ приготовления:

1. Зараннее сварите чечевицу.
2. На сковороде разогрейте масло. Нарежьте лук и обжарьте его. Добавьте грибы. Посолите, поперчите. 
3. В блендере измельчите чечевицу, жареные грибы и грецкие орехи.

Наш паштет готов.

Теперь в тостере разогрейте булочки. Сформируйте котлету из паштета и подавайте с солеными грурцами и зеленью.

А еще я сделала второй вид бургеров с хумусом, помидором и авокадо.

Попробуйте приготовить такие простые антибургеры: сэкономите время и сократите калорийность блюда, а вкус при этом совсем не пострадает.

Энергетическая ценность: 214,71 ккал (только паштет)
Белки: 12,77 g, жиры: 9,85 g, углеводы: 19,1 g

No comments :

Post a Comment