Sunday, December 14, 2014

Vegan "Shuba"

Views:

Everybody is getting ready for New Year's Eve here. We have two traditional dishes that will be present on 90% tables in all Slavic countries. One of those is known as a "Russian Salad" and the other one is called "Shuba". In the next few paragraphs we will learn how to cook it. Non-vegan version of "Shuba" is made with hering and layered vegetables. I have substituted the hering with nori sheet for the taste. To be honest, I am not a fan of Slavic cuisine as it contains too much fat to my mind. But it is so fat for a reason. Honestly, there is no way you can have a banana berry ice cream for breakfast in winter and then go outside and not die. That is why those of you who like travelling to cold countries might find this recipe useful.

Скоро Новый год, а значит пришло время шуб и оливьешек. Без них - никак. Шучу. На самом деле, я не очень люблю эти два славянских блюда, но такова реальность и первое и второе будет на 90% праздничных столов. Я вообще не особо люблю нашу кухню, так как она слишком жирная для меня. Однако, такая жирная она не спроста. Зимой позавтракать бананово-ягодным смузи, выйти на мороз и не умереть - просто нереально.

ANOTHER RUSSIAN SALAD "SHUBA"

Ingredients:

1 beet
1 carrot
1 potato
2 Tbsp oat sour cream
2 tsp lemon juice
1 tsp salt
1 tsp pepper
1 nori sheet

Directions:

1. Put the beet into a big pan. Cover with water and bring to a boil. Cook for 2 hours. Add carrot and potato. Cook for another 25 minutes.
2. Mix the cream with lemon juice, salt and pepper.
3. Peel the vegetables and grate them.
4. Prepare a form for the dish. Now we are going to form the salad layer by layer. First prepare the potato layer, press it a little bit to create a base. Than cover this layer with sour cream sauce. Cut the nori sheet in half. Cover the sour cream with nori sheet. Now add carrots, press it a little bit to make a layer, then cover it with sour cream and nori sheet. Add the beet, press it, cover with sour cream.
5. Put it in the refrigerator for 2 hours minimum.

Nutritional value: 54,15 calories
Protein: 1,66 g, fat1,23 g, carbohydrate: 9,62 g

Потому предлагаю Вам супер простой рецепт ШУБЫ для веганов.

ШУБА

Ингредиенты:

1 средняя свекла
1 средняя морковь
1 картофелина
2 ст.л. овсяной сметаны
2 ч.л. лимонного сока
1 ч.л. соли
1 ч.л. перца
лист нори

Способ приготовления:

1. Сварите овощи в кожуре. Сначала варите свеклу в течении часа, затем добавьте морковь и картофель.
2. Овсяную сметану смешайте с солью, перцем и лимонным соком.
3. Очистите овощи от кожуры и натрите на терке.
4. Выкладывайте слои по очереди. Cначала картофельный слой, равномерно распределите по дну формы. Смажьте сметанным соусом. разрежьте лист нори пополам и накройте одной половиной картофель со сметаной. Слегка намочите лист нори. Теперь выкладывайте морковный слой, смазывайте сметаной и накрывайте нори. Затем - свекольный слой и слой сметанного соуса.
5. Отправьте в холодильник на 2 часа.

Энергетическая ценность: 54,15 ккал 
Белки: 1,66 g, жиры: 1,23 g, углеводы: 9,62 g


No comments :

Post a Comment