Saturday, November 22, 2014

Homemade Granola

Views:


Hooray! it's weekend time! meaning I will be finally NOT eating rice galettes for breakfast. I will take my time and prepare something really tasty to celebrate the end of another productive working week. Today I will be preparing homemade granola all by myself and for the first time in my life. Unfortunately (or should I say fortunately), it's pretty hard to find good granola in regular stores in Kyiv, that is why the only way to enjoy it is to make it by yourself.


А сегодня выходной, а значит на завтрак у меня будут не рисовые галеты. Сегодня мы будем готовить гранолу в домашних условиях. К сожалению или к счастью, в Киеве пока купить хорошую гранолу можно не везде, а потому будем наслаждаться самодельной. 

The basic granola recipe is very simple and the best part is that you can easily replace any of the ingredient (except oats of course). To prepare your granola you will need oats, plant oil and maple syrup as a base and for the additional ingredients which can be replaced you will need nuts, seeds and dried fruit. Today i will be preparing my granola with Goji berries, dried raisins, almonds, walnuts and pumpkin seeds. Exactly! I have decided to put everything I love in one recipe and I really enjoyed it.

Базовый рецепт гранолы очень прост и Вы сможете легко изменить составляющие. Кроме овсянки, кокосового масла и кленового сиропа Вам понадобятся орехи, семечки и сухие фрукты. Сегодня я готовлю гранолу с тыквенными семечками, изюмом и ягодами Годжи, а также с миндалем и грецкими орехами. Да, да, я решила поместить туда все лучшее сразу, и не пожалела!

HOMEMADE GRANOLA

Ingredients:

3 cups oats
1/2 cup almonds
1/2 cup walnuts
1/2 cup dried raisins
1/4 cup Goji berries
1/3 cup pumpkin seeds
1 Tbsp cinnamon
1 tsp salt
1 tsp vanilla extract
1/4 cup coconut oil
1/4 cup maple syrup (or any other sweetener)

Directions:

1. Preheat the oven to 150 C. Line one large baking sheet with parchment paper.
2. Mix together spices with coconut oil and sweetener.
3. In a separate bowl mix together oats with nuts, seeds and dried fruit.
4. Combine two bowls. Mix well.
5. Spread the oats over the baking sheet and bake for 10 minutes. You might need to bake for additional 5-10 minutes until granola is golden brown.
6. Let cool and store in a jar.

Serving size: 100 g
Nutritional value: 269,48 calories
protein: 6,21,  fat:  18,59 g, carbohydrates: 20,18 g

Enjoy your granola! And don't forget to share the recipe with your friends!

ГРАНОЛА В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ

Ингредиенты:

3 чашки овсянки быстрого приготовления
1/2 чашки миндаля
1/2 чашки грецких орехов
1/2 чашки изюма
1/4 чашки ягод Годжи
1/3 чашки тыквенных семечек
1 ст.л. корицы
1 ч.л. соли
1 ч.л. ванильного экстракта
1/4 чашки растительного масла с легким вкусом, я использовала кокосовое
1/4 чашки кленового сиропа, или любого другого подсластителя

Способ приготовления:

1. Разогрейте духовку до 150С. Застелите противень пергаментной бумагой.
2. Смешайте специи, масло и подсластитель в отдельной миске.
3. В большой миске смешайте орехи, семечки, изюм, ягоды годжи и овсянку.
4. Смешайте содержимое двух мисок.
5. Выложите массу на пергамент и отправьте в духовку на 10 минут. Возможно понадобится увеличить время на 5-10 минут, выпекайте пока гранола не станет коричневатой.
6. Дайте остыть и храните в банке.

Порция: 100 г 
Энергетическая ценность: 269,48 ккал
белки: 6,21,  жиры:  18,59 g, углеводы: 20,18 g



No comments :

Post a Comment