Views:
I think, I don't have to introduce Mac'N Cheese to most of you. However, some of you might be surprised as Vegan Mac'n Cheese sounds a bit contradictory. But, no worries, just as always we will replace the key ingredient and go for vegan substitute - we will make amazing cheesy sauce with pumpkin and nutritional yeast.
Мак-н-Чиз (Mac’n Cheese) - очень популярное блюдо в США. Это, пожалуй, одно из самых простых блюд даже в американской кулинарии –
макароны с сыром. Разумеется, мак-н-чиз по вегану мы будем готовить без сыра, а заменим мы ключевой ингредиент - тыквой.
I am offering a very simple Vegan Mac 'N Cheese recipe, but you're welcome to experiment and add some herbs, such as rosemary, for more flavored "cheesy" sauce. Or you can even add tomatoes, you just need to bake them in the oven with the pumpkin beforehand.
Я предлагаю очень простой рецепт Мак-н-Чиз по вегану, а Вы можете поэкспериментировать и добавить травы, например, розмарин, для получения более ароматного "сырного" соуса. Так же можете добавить помидоры, просто запеките их предварительно в духовке вместе с тыквой.
VEGAN MAC 'N CHEESE
Ingredients:
1 middle pumpkin
olive oil
3/4 cup almond milk
1 Tbsp cornstarch
6 Tbsp nutritional yeast
2 tsp mustard
clove of garlic
1/2 onion
1/2 - 1 Tbsp lemon juice
1/2 - 1 tsp salt
macaroni
Directions:
1. Preheat the oven to 200 C. Cut the pumpkin into halves. Take out the seeds. then cut each piece into halves. Prepare one baking sheet and cover it with parchment paper. Put the pumpkin on the baking sheet, then spray it with a little bit of olive oil. Bake for 30 minutes.
2. Heat the almond milk in a small saucepan, then add the cornstarch, constantly stirring. add the mustard, salt, onion and garlic.
3. When all the ingredients are cooked put them into a blender and mix until smooth. Add the lemon juice and stir.
4. Cook macaroni according to the instructions on the package.
5. Add in the "cheesy" sauce and stir.
Serving size: 100 g
Nutritional value: 109.72 calories
Protein: 2.86 g, fat: 4.06 g, carbohydrates: 16.24 g
Our Vegan Mac 'N Cheese is ready, enjoy your meal and don't forget to share it with your friends! :)
МАК-Н-ЧИЗ ПО ВЕГАНУ
Ингредиенты:
1 тыква
оливковое масло
3/4 чашки миндального молока
1 ст.л. кукурузного крахмала
6 ст.л. пищевых дрожжей
2 ч.л. горчицы
зубчик чеснока
половина луковицы
1/2-1 ст.л. лимонного сока
1/2-1 ч.л. соли
макароны
Способ приготовления:
1. Разогрейте духовку до 200С. Очистите тыкву от семечек и нарежьте крупными кусками. Выложите на противень, полейте оливковым маслом, посолите. Отправьте в духовку на 30 минут.
2. Разогрейте миндальное молоко в маленькой кастрюльке, добавьте крахмал и постоянно помешивайте. Добавьте горчицу, соль, лук и чеснок.
3. Когда все ингредиенты будут готовы – отправьте их в блендер и измельчите до однородной массы. Добавьте лимонный сок и перемешайте.
4. Сварите макароны согласно инструкциям на упаковке.
5. Добавьте "сырный" соус.
Порция: 100 г
Энергетическая ценность: 109.72 ккал
Белки: 2.86 г, жиры: 4.06 г, углеводы: 16.24 г
А вот еще один вариант Мак-н-Чиз по вегану, с помидорами.
МАК-Н-ЧИЗ ПО ВЕГАНУ готовы, приятного аппетита!
No comments :
Post a Comment