Friday, November 21, 2014

Curried Potatoes with Broccoli Sauce

Views:
Everyone knows that avocado can and should be used as a healthy substitute for sauces which are usually high on calories. I am a huge fan of roasted potatoes and I find them even more delicious if eaten with a sauce. But let's face it, potatoes are kind of high on calories themselves taking into consideration that they are baked with oil, so even a healthy avocado sauce kind of makes the dish too high on calories. Meet my new experiment: broccoli sauce. I am more than satisfied with the result I must say. No need to say more, let's get to business and we will start with cooking these amazing curried potatoes.



Всем известно, что авокадо можно использовать в качестве заменителя соусов. Я очень люблю запеченый картофель и долна признаться, что он на порядок вкуснее, если к нему добавить соус, но сам по себе картoфель весьма калорийный, и даже полезный авокадо-соус делает блюдо еще более калорийным. Сегодня я решила поэкспериментировать и приготовить соус из брокколи, и результат превзошел все ожидания. В сторону разговоры, давайте приступим к делу. Для начала приготовим картофель.

CURRIED POTATOES


Ingredients:


10 potatoes

5 cloves of garlic
1/3 cup olive oil
1 tsp salt
1 tsp black pepper + 1 tsp red pepper
1 tsp herbs
1 tsp curry

Directions:


 1. Preheat the oven to 200 C. Wash the potatoes and scrub them, but NO NEED to peel them.
2. Cut each potato into 6 pieces.
3. In a separate bowl mix together salt, peppers, herbs and curry with the olive oil. 
4. Add potatoes and mix well.
5. Cover the baking sheet with a parchment paper and put the potatoes.
6. Roast for 20-25 minutes.
7. 5 minutes before the potatoes are ready add smashed garlic to them.


Serving Size: 100 g
Nutritional value: 129.46 calories
protein: 1.99 g,  fat:  6.35 g, carbohydrates: 16.91 g

BROCCOLI SAUCE


Ingredients:


1 broccoli

1 Tbsp silken tofu
salt

Directions:


1. Divide the broccoli into florets. Put them into a pan, add water just to cover, add salt and bring to a boil, then boil for another 10 minutes. 

2. Drain the water when broccoli are ready, add some silken tofu and blend until smooth.


Serving Size: 100 g
Nutritional value: 29,73 calories
protein: 3,2 g,  fat:  0,55 g, carbohydrate: 5,02 g

Voila, our curried potatoes are ready, now grab your tasty and healthy sauce and enjoy your meal!


ЗАПЕЧЕНЫЙ КАРТОФЕЛЬ

Ингредиенты:

10 картофелин

5 зубчиков чеснока
1/3 стакана оливкового масла
1 ч.л. соль
1 ч.л. перец
1 ч.л. трав
1 ч.л. карри

Способ приготовления.


1. Разогрейте духовку до 200С. Хорошо вымойте картофель, лучше испольщовать щеточку для очистки. но кожуру не снимайте. 

2. Разрежьте каждую картофелину на 6 частей вдоль.
3. В отдельной миске смешайте соль, перец, травы и карри с оливковым маслом.
4. Добавьте картофель и хорошо перемешайте.
5. Застелите противень пергаментной бумагой и выложите дольки картофеля на противень.
6. Отправьте в духовку на 20-25 минут.
7. За 5 минут до готовности выдавите чеснок на картофель.


Порция: 100 г 
Энергетическая ценность: 129.46 ккал
белки: 1.99 g,  жиры:  6.35 g, углеводы: 16.91 g

СОУС ИЗ БРОККОЛИ


Ингредиенты:


1 брокколи

1 ст.л. шелкового тофу
соль

Способ приготовления:


1. Сварите брокколи в подсоленой воде.

2. Слейте воду и измельчите брокколи в блендере вместе с шелковым тофу.


Порция: 100 г 
Энергетическая ценность: 29,73 ккал
белки: 3,2 g,  жиры:  0,55 g, углеводы: 5,02 g

No comments :

Post a Comment